Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodjeljuje sredstva za neposredno sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća.

Sufinanciranje se odnosi na tri aktivnosti koje uključuju:

A1 – cjelovitu energetsku obnovu što uključuje toplinsku izolaciju ili zamjenu vanjske stolarije te ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

Za aktivnost A1 potrebno je imati energetski certifikat razreda D i lošijeg te je sufinanciranje 60% opravdanih troškova.

A2 – isključivo energetsku obnovu koja se postiže kroz povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice grijanog prostora ili zamjenu postojeće vanjske stolarije.

Za aktivnost A2 potrebno je imati energetski certifikat razreda D i lošijeg te je sufinanciranje 60% opravdanih troškova.

A3 – isključivo ugradnju sustava za obnovljive izvore energije.

Za aktivnost A3 potrebno je imati energetski certifikat razreda C i boljeg te je sufinanciranje 40-80% ovisno o mjestu prebivališta

Da bi ostvarili uvjete za prijavu na natječaj obiteljska kuća mora biti legalizirana te imati energetski certifikat.

Eko-sustav za energetsku učinkovitost za Vas može izraditi potrebni energetski certifikat, glavni projekt i samu prijavu na natječaj.

Ugradnja fotonaponske elektrane za proizvodnju električne energije specijalizirana je djelatnost Eko-sustava te po principu „ključ u ruke“ iskusni inženjeri postavljaju i puštaju u pogon solarni sustav po Vašoj mjeri.

Pozivamo Vas da nam se javite ukoliko ste zainteresirani za prijavu za neku od navedenih aktivnosti sufinanciranu od strane Fonda. Javiti se možete na brojeve telefona 032/550-720; 032/550-706; 032/550-680 te mail eko-sustav@eko-sustav.hr.