Javnom tribinom održanom u prostorijama Projekt centra Negoslavci obilježen je i službeni završetak projekta „Zaželi – Općina Negoslavci“, koji je nakon 30 mjeseci provedbe, završio 01. lipnja 2020. g.

 

Projekt „ZAŽELI – Općina Negoslavci“ nastao je kao odgovor na povećane potrebe žena, pripadnica ranjivih skupina, kako za edukacijom i stjecanjem novih znanja i vještina, tako i za prilikom za ulazak na tržište rada, a sve s ciljem sprječavanja socijalne isključenosti i smanjenja rizika od siromaštva žena u nepovoljnom položaju, kao i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika, osoba starije životne dobi.

Nazočne je na javnoj tribini pozdravio Općinski načelnik Dušan Jeckov s osvrtom na rezultate kvalitetno provedenog projekta, zahvalivši se svim sudionicima na korektnoj suradnji; svim djelatnicima, voditeljici i asistentu projekta, kao i ciljanoj skupini žena koje su svojim radom doprinijele kvaliteti projekta. Uskoro se očekuje nastavak ovog projekta, najavio je pri tom načelnik, na zadovoljstvo svih zainteresiranih sudionika.

 

Asistent projekta Siniša Tripunović prezentirao je sve rezultate i učinke projekta koji je na rok od 24 mjeseca uposlio 15 žena Negoslavaca, a koje su skrbile o 96 korisnika – starijih ili nemoćnih osoba. Kroz projekt je nabavljeno 15 bicikala za uposlenice, a korisnicima je podijeljeno 1700 paketa higijenskih i drugih potrepština i pruženo više od 72.000 usluga potpore i podrške. Sve djelatnice uspješno su završile program za njegovateljice na Učilištu Studium za koje su im podijeljena uvjerenja za upis u e-radnu knjižicu.

 

Projekt ZAŽELI – Općina Negoslavci vrijedan je ukupno 2.477.950,00 kn, financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda kroz program učinkoviti ljudski potencijali.