Javna tribina s ciljem predstavljanja projekta “Zaželi – Općina Negoslavci” održana je 30. rujna 2020. godine u konferencijskoj sali Općine Negoslavci u Negoslavcima. Okupljene je pozdravio Općinski načelnik Dušan Jeckov koji se tom prilikom osvrnuo na vrlo uspješnu provedbu prethodne faze poziva Zaželi te je zaposlenim ženama kao i projektnom timu zaželio puno uspjeha u izvršavanju aktivnosti nove faze projekta.

Koordinator projekta Siniša Tripunović je kroz prezentaciju predstavio aktivnosti projekta, te dodatno istaknuo aktivnost zapošljavanja 16 žena, pripadnica ciljane skupine s područja Općine Negoslavci koje će u razdoblju od 12 mjeseci skrbiti o minimalno 96 krajnjih korisnika, odnosno osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju. Naglasio je da je provedbom projekta omogućena podrška te pristup tržištu rada i zapošljavanje, kao i uključenje u život zajednice žena, čime se pridonosi ublažavanju posljedica dugotrajne nezaposlenosti žena, rizika od izoliranosti i osamljenosti krajnjih korisnika te povećanju razine kvalitete života svih sudionika projekta, ali i šire društvene zajednice.

Nositelj projekta je Općina Negoslavci, a projekt se provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. „Zaželi-program zapošljavanja žena – faza II“, broj poziva: UP.02.1.1.13 u iznosu od 1.485.476,25 kuna. Sredstva su odobrena u sklopu 1. Odluke o financiranju koja je donesena 16. lipnja 2020. godine, od strane Ministarstva rada i mirovinskoga sustava.