Javna tribina s ciljem predstavljanja projekta “Zaželi – Općina Negoslavci, faza III” održana je 30. studenog 2022. godine u konferencijskoj sali Općine Negoslavci u Negoslavcima. Okupljene je pozdravio Općinski načelnik Dušan Jeckov, koji se tom prilikom osvrnuo na vrlo uspješne provedbe prethodnih faza poziva Zaželi te je zaposlenim ženama kao i projektnom timu zaželio puno uspjeha u izvršavanju aktivnosti nove faze projekta.

Voditeljica projekta Biljana Bebić je kroz prezentaciju predstavila aktivnosti projekta, te dodatno istaknula aktivnost zapošljavanja 19 žena, pripadnica ciljane skupine s područja Općine Negoslavci koje će u razdoblju od 6 mjeseci skrbiti o minimalno 114 krajnjih korisnika, odnosno osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju. Naglašeno je da je provedbom projekta omogućena podrška te pristup tržištu rada i zapošljavanje, kao i uključenje u život zajednice žena, čime se pridonosi ublažavanju posljedica dugotrajne nezaposlenosti žena, rizika od izoliranosti i osamljenosti krajnjih korisnika te povećanju razine kvalitete života svih sudionika projekta, ali i šire društvene zajednice.

Nositelj projekta je Općina Negoslavci, a projekt se provodi u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Vukovar i Centrom za socijalnu skrb Vukovar. Ujedno su konferenciji prisustvovali i Zvonimir Rogulja ravnatelj Centra za socijalnu skrb te Jasna Kolar predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. „Zaželi-program zapošljavanja žena – faza III“, broj poziva: UP.02.1.1.16.0306 u iznosu od 939.360,00 kuna.