Općina Negoslavci je pripremila i prijavila projektni prijedlog pod nazivom „Zaželi – Općina Negoslavci“, na javni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena -faza II“ (UP.02.1.1.13).

S ponosom i zadovoljstvom želimo obavijestiti naše mještane da su nam i ovoga puta, kao i na „Zaželi – faza I“ sredstva odobrena među prvima, tj. u prvoj Odluci o financiranju.

  1. lipnja 2020. godine Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava donijelo je prvu Odluku o financiranju kojom su našem projektnom prijedlogu odobrena bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 1.485.476,25 kuna.

Provedba projekta će trajati 18 mjeseci, a u sklopu projekta će se zaposliti 2 osobe za upravljanje projektnim ciklusom te 16 žena u nepovoljnom položaju s područja Općine Negoslavci na period od 12 mjeseci. Svaka zaposlena žena će skrbiti o minimalno 6 krajnjih korisnika (minimalno 96 krajnja korisnika), krajnji korisnici će dobivati pakete higijenskih potrepština, a tijekom zadnja 3 mjeseca uz brigu i skrb o krajnjim korisnicima, 16 žena će pohađati program osposobljavanja.

Svečanost potpisivanja Ugovora o financiranju održava se danas, 18. lipnja 2020. u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagreb.

Odluka o financiranju Zaželi 2