Prošlo je punih godinu dana otkako se na području Općine Negoslavci počeo u praksi provoditi projekt ZAŽELI – Općina Negoslavci. Sredstvima Europske unije osigurane su plaće za 15 nezaposlenih žena koje se skrbe u prosjeku o oko 82 osobe. Sama provedba projekta ne terenu je na visokom nivou, te se svakodnevno trudimo našim krajnjim korisnicima biti na raspolaganju i olakšati im obavljanje svakodnevnih aktivnosti, koje za njih zbog starosti i bolesti predstavljaju napor, pa čak i nemogućnost da osnovne potrebe sami zadovolje.

Na kraju petog izvještajnog razdoblja, zaključno s danom 28. veljače 2019. godine, 15 zaposlenih žena s područja Općine Negoslavci skrbi u prosjeku o sveukupno 82 krajnja korisnika. U razdoblju od 01.12.2018. – 28.02.2019.g. pruženo je sveukupno 9181 usluga potpore i podrške.

Zaposlenice rade puno radno vrijeme od 7 do 15 sati od ponedjeljka do petka i u kućne posjete dolaze svojim korisnicima ovisno o dogovoru s njima, poštujući njihove potrebe, ali i svoje radno vrijeme. Pomoć koju pružaju korisnicima odnosi se prvenstveno na razne vrste pomoći u kući kao što su sva vrsta pospremanja, pomoć u pripremi hrane, odlazak u kupovinu, plaćanja računa, ali i šetnje i druženja ako su oni zbog zdravstvenog stanja u prioritetu korisnika. Iz te pomoći isključene su sve vrste zdravstvene njega i skrbi jer za to nisu educirane, kao i svi majstorski popravci u kući za koje također nemaju znanja. Osim pomoći u kući, 82 korisnika svakoga mjeseca dobivaju i paket pomoći u higijenskom materijalu.

Korisnici su izuzetno zadovoljni dostupnošću djelatnica i informacijama koje im pružaju, kao i njihovim znanjem, sposobnostima i kompetencijama, te su kroz razgovor izrazili pozitivan utjecaj pružene usluge na kvalitetu njihova života.

Projekt ZAŽELI – Općina Negoslavci sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 2.477.950,00 kn.