Povodom obilježavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ u Vinkovcima, dana 10. svibnja održao se „Sajam EU projekata“ od 12:00 do 14:00 sati.

U sklopu Europskog tjedna i uz podršku Europske komisije, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a organiziralo je „Dane otvorenih vrata EU projekata“. Cilj manifestacije, koja traje od 6. do 13. svibnja, jest predstaviti projekte koji su uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica. Tako je u pješačkoj zoni u organizaciji Agencije VIA Vinkovci održan prvi Sajam EU projekata na Orionu.

Sajmu je nazočila voditeljica Mirela Pole, i predstavila je projekt „Zaželi – Općina Negoslavci“ kao primjer uspješnog korisnika EU bespovratnih sredstava, koji je svojom uspješnom provedbom na lokalnom području dao doprinos razvoju Vukovarsko-srijemske županije.

Projekt ZAŽELI – Općina Negoslavci sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta iznosi 2.477.950,00 kn.